New York Yüksek Mahkemesi, verdiği kararda cinsel saldırı mahkumiyetini bozdu. Buna, duruşma hakiminin, Weinstein’in kendilerine saldırdığını söyleyen bazı kadınların tanık olarak dinlenmesine izin vermesi gerekçe olarak gösterildi. Yüksek Mahkeme, bu cinsel saldırı suçlamalarının dinlenmesinin söz konusu mahkemedeki suçlamalarla ilgili olmadığını tespit etti.

Arda Güler hayranı minik taraftar çeviri kurbanı oldu: Herkesi gülümsetti! Arda Güler hayranı minik taraftar çeviri kurbanı oldu: Herkesi gülümsetti!

Bozma kararı 4’e üç oyla alındı. Weinstein, bu davada cinsel istismar suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 72 yaşındaki Weinstein farklı bir davadan aldığı mahkumiyet nedeniyle cezaevinde kalmaya devam edecek. Harvey Weinstein’in 2020’de New York‘taki mahkumiyeti, film endüstrisinde yıllarca devam eden cinsel tacize karşı çıkan #MeToo hareketi için bir dönüm noktası olmuştu. Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ve Salma Hayek gibi yıldızlar Weinstein’ı cinsel saldırı ve tacizle suçlamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ