Hollanda, Almanya’nın işgalinden kurtulduğu 5 Mayıs 1945 yılını bağımsızlık günü olarak kutluyor. 79. Bağımsızlık Günü her sene olduğu gibi bu sene de çeşitli etkinliklerde kutlandı. 

Ekranın en entrikalı ve en komik dizisi 'Yasak Elma' Arjantin yolcusu! Ekranın en entrikalı ve en komik dizisi 'Yasak Elma' Arjantin yolcusu!

Etkinliğin kapanış konserinde Türk asıllı şarkıcı Karsu sahne aldı. Amstel kanalında yapılan Bağımsızlık Günü kutlamalarında yer alan ünlü Türk asıllı şarkıcı Karsu sahneye 54 kişilik Kraliyet Orkestrası ve 107 kişilik koro eşliğinde çıktı.

Kanalda bulunan köprü, bir haftalık çalışmaların ardından kutlamalar için sahneye dönüştürüldü. Karsu’nun sahne aldığı kapanış konserine Kraliyet ailesi de katıldı. 

Bağımsızlık Günü etkinliklerine, Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Máxima, Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Başbakan Mark Rutte’ de katıldı.

Konser bitiminde Karsu sosyal medya hesabından paylaştığı eğlenceli videosunu takipçileriyle paylaştı. Bağımsızlık Günü'nde yaşadıklarını sempatik bir şekilde anlattığı videoyu yayınlayan güzel şarkıcı binlerce beğeni alırken, hayranlarından gelen yorumlarla da tebrik edildi.

Muhabir: HANDE DURMAZ