ABD'de bir otobüs firması yolcularını adeta şımartıyor. New York eyaletinden Hamptons eyaletine giden otobüs firması gösterişli otobüs, kokteyller, sıcak havlular ve yatar koltuklarla yolcularına adeta tatil hissiyatında bir yolculuk yaptırıyor.

Şehir seçkinlerini uçuş başına 1000 dolara Hamptons'a götüren helikopter şirketi Blade, daha uygun fiyatlı ama yine de lüks bir alternatif olarak gösterişli bir otobüs hizmeti sunuyor. 

Blade'in CMO'su Roisin Branch, The Post'a şunları söyledi: "40 dolarlık bir Jitney yolculuğu ile 1.000 dolarlık bir helikopter uçuşu arasındaki 'boşluk' bizi heyecanlandırıyor."

Yeni Blade Streamliner otobüsleri, hafızalı köpük sırtlı ve elektrikli bacak dayanaklarına sahip derin yatar koltuklar, ultra hızlı WiFi, yastıklar, battaniyeler ve sıcak havlu servisi gibi birinci sınıf olanaklara sahip olacak.

Ayrıca, her biri 1,5 metre bacak mesafesine sahip, Hampton'a gidenlerin Pilates tonundaki uzuvlarını esnetmelerine olanak tanıyan yalnızca 19 yüksek teknolojili koltuğa sahip olacak. Karşılaştırıldığında, standart otobüsler yaklaşık 50 yolcuyu barındırmaktadır. 

Koltukların kendisi Bose tarafından darbeleri ve titreşimi %90 oranında ortadan kaldırmak ve hareket rahatsızlığını önlemeye yardımcı olmak için özel olarak geliştirildi. 

Çantadaki 2 kurşun için 12 yıl yatabilir! Çantadaki 2 kurşun için 12 yıl yatabilir!

Bir basın açıklamasına göre "HoverSeats" olarak adlandırılan koltuklar "dünyanın en gelişmiş yolcu koltukları"dır. 

Rahat koltuklardan birine sahip olmak için yolcuların, otobüsün sağ tarafındaki altı sıra ikili koltuktan oluşan 12 koltuktan biri için 195 dolar, sol taraftaki yedi tekli koltuktan biri için ise 275 dolar ödemesi gerekecek.

Yolcular ayrıca ek ücret karşılığında yavrularını da getirebilecekler ve onlar lüks evcil hayvan aksesuarları şirketi Bonefly'ın köpek ekstraları olacak.  

Tüm olanaklar Hampton Jitney ile tam bir tezat oluşturuyor. Biletler önceden satın alındığında sadece 41 dolar tutuyor ancak son yıllarda müşteriler bir zamanlar sevilen hizmetin bakıma muhtaç hale gelmesinden şikayetçi oldu.

Geçtiğimiz sezon, uzun süredir Jitney sürücüsü olan bir kişi,  The Post'a,  bu araçla seyahat etmenin artık "eski bir Greyhound otobüsüne binmek gibi" olduğunu söylemişti.

Bu arada Blade's Streamliners, hafif yiyecek ve içeceklerin yanı sıra yastıklar, battaniyeler ve hatta sıcak havlular sunmak için otobüste hareket eden kendi "Yolcu Deneyimi Ekip Üyeleri" ile birlikte gelecek - üstelik hepsi bir çağrı düğmesine basılarak yapılacak.

Gemide sunulan hafif atıştırmalıklar günün saatine göre değişiklik gösterecektir. Örneğin sabah servisi, yakın zamanda Dominique Ansel ile salyangoz simitinde işbirliği yapan ikonik karbonhidratın övülen tedarikçisi  NYC'nin Popup Bagels'ını içerecek  .

Branch, simitlerin her gün "güzel ve sıcak geleceğini" söyledi.

Ayrıca, Château La Coste'un beğeni toplayan rosé şişeleriyle dolu dolu bir bar  ve yolcuların yazın en iyi cuma günlerini çıkarıp Hamptons görünümlerine bürünebilmeleri için yeterince büyük bir tuvalet de mevcut. 

Streamliner şimdilik Big Apple'dan Hamptons'a yalnızca 33. Cadde ve 11. Cadde köşesinden hareket edecek. Bu, Warner Bros. Discovery, Blackrock, Facebook ve JPMorgan'ın Hudson Yards ofislerinde çalışanlar için inanılmaz derecede uygun olacaktır. 

Dönüş yolunda Streamliner, Hudson Yards'ta son bir duraklamadan önce Manhattan'ın doğu yakasında duracak.

Jitney'den farklı olarak bu, yolcuları Queens'teki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda durma ve Manorville veya Southampton'daki Long Island'da otobüs değiştirme zorunluluğundan kurtaracak.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ