İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 'evlendirmesi' ve H.K.G.'nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığının ortaya çıkmasıyla başlayan dava, kamuoyunu derinden sarsan bir olay oldu.

Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi

Hiranur Vakfı'nda çocuk istismarı davası 9 Ekim'e ertelendi

DAVA SİL BAŞTAN

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile 'evlendirilerek' yıllar boyunca istismara maruz bırakılmasına yönelik yargılandıkları davada verilen cezaların, kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını görüyoruz. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Kadir İstekli'ye 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl ve anne Fatma Gümüşel'e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası vermişti. Ancak bu karar, istinaf mahkemesince bozulmuş ve cezaların arttırılması gerektiği belirtilmişti.

İstinaf Mahkemesi'nin değerlendirmesine göre, Kadir İstekli'nin çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan ayrı ayrı cezalandırılması gerektiği, aynı zamanda anne ve babanın cezalarının da arttırılması gerektiği belirtilmişti. Bu doğrultuda, dosya yeniden İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Bugün İstanbul Kartal'daki Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılama süreci başlıyor. Bu süreçte, adaletin tam anlamıyla yerine getirilmesi ve mağdurların haklarının korunması büyük önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ