Manisa'da, uygulama noktasından kaçmaya çalışan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü E.E., trafik polisi tarafından tekme atılarak yere yatırıldı. Bu anlar, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Söz konusu olay üzerine ailenin şikayeti üzerine polis hakkında soruşturma başlatıldı. Ancak, Valilik ve emniyet yetkilileri olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Akhisar ilçesi Reşatbey Mahallesi 316. Sokak'ta dün akşam meydana gelen olayda, trafik polisinin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ehliyetsiz sürücü E.E. (17), polis memuru tarafından tekmeleyilip yere yatırıldı. Bu olay, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ailenin şikayeti üzerine polis hakkında soruşturma başlatıldı. Valilik ve emniyet yetkilileri ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Motokrosa gençlerin ilgisi yoğun Motokrosa gençlerin ilgisi yoğun

Olayın detaylarına göre, E.E., babasına ait olan 45 YJ 146 plakalı otomobili habersiz bir şekilde alarak seyir halindeyken trafik uygulamasıyla karşılaştı. Ehliyeti olmadığı için polisin "dur" ihtarına uymayarak geri geri kaçmaya çalışan genç, arkasından gelen başka bir araca çarparak durdu. Bu sırada kaçmaya çalışan otomobile doğru koşan trafik polisi, E.E.'nin sürücü koltuğu kapısını açarak genç sürücüyü defalarca tekmeledi. Polis daha sonra araçtan çıkardığı genci ensesinden tutarak yola fırlattı. Tüm bu anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Polis, E.E.'ye 14 bin TL para cezası keserken, babası Serkan Erdemli'ye ise 6 bin 500 TL para cezası uyguladı.

E.E.'nin ailesi, çocuklarının orantısız bir müdahaleye maruz kaldığını belirterek jandarmaya başvurarak polis memurundan şikayetçi oldu. Polis memuru hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Olayı anlatan baba Serkan Erdemli, oğlunun panikleyerek kaçmaya çalıştığını ve polisin aşırı şiddet uyguladığını söyledi. Baba Erdemli, olay yerine gittikten sonra polisin kendisine herhangi bir darp veya vurma olayının olmadığını söylediğini ancak kamera kayıtlarını izlediklerinde polisin oğlunu ciddi şekilde darp ettiğini gördüklerini belirtti. Aile, jandarmaya şikayetçi oldu ve gereken işlemlerin yapılmasını talep etti.

E.E. ise olayı anlatırken, polislerin kendisine tekme attığını ve yerde de bir iki kez vurduğunu ifade etti. Suç duyurusunda bulunduklarını ve bu görüntüleri ilgili makamlara ilettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA