31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıkladı. Ancak Zan'ın adaylıktan neden çekildiği hakkında tam bir açıklama yapılmamıştı.

İsmail Saymaz açıkladı

Ismail Saymaz

Gazeteci İsmail Saymaz, TİP'in açıklamasında belirttiği "şaibenin" ne olduğunu ve Gökhan Zan'ın adaylığının neden geri çekildiğini SÖZCÜ TV'de açıkladı. Saymaz'ın açıklamaları şöyle:

'5 MİLYON DOLAR OLMAZ MI?'

"İddiaya göre Turgay Kocakaya adlı kişi, Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti ile pazarlığa girdi ve AK Parti il binasındaymış gibi oradan arayarak bir pazarlık yaptı.

3 milyon dolar karşılığında adaylıktan çekilmesi yönünde anlaştığını iddia ediliyor. Zan'ın da ' 5 olmaz mı' diye cevap verdiği söyleniyor.

Sarışının yerine kızıl! Fenerbahçe'de Arina gitti, İsabelle Haak geliyor Sarışının yerine kızıl! Fenerbahçe'de Arina gitti, İsabelle Haak geliyor

Turgay Kocakaya'dan Gökhan Zan'a  şantaj

Turgay Kocakaya'nın Gökhan Saymaz ile yaptığı pazarlık  görüşmesini başka bir telefondan görüntülü kaydettiği ve Gökhan Zan'a da şantaj yapmaya başladığı ifade ediliyor. Bu görüşme dışında ikili arasında bir telefon kaydı daha olduğu söyleniyor. Bu telefon kaydında ise TRT ve başka kanallarda Gökhan Zan'ın spor yorumculuğu yapmak istediği ifade ediliyor.

Gökhan Zan''Kayıtlar montaj''

Turgay Kocakaya tarafından Hatay'da gezdirilmeye başlanan kayıtlar,Lütfü Savaş'ın eline ulaşıyor. Sonra TİP Genel Merkezi'ne gelen kayıtlar, TİP tarafından dinlenerek teyit açısından Gökhan Zan ile görüşülmüştür.

Zan, birinci kayıttaki para iddiasını tümüyle reddediyor. Ben Gökhan Zan ile görüştüm, Zan, Turgay Kocakaya'nın kendisini tehdit ettiğini doğrulayıp, kayıtların montaj olduğunu söyledi. Deepfake yoluyla üretilmiş olabileceğini söyledi. Bu kayıtlarla kendisinden para sızdırılmak istendiğini belirtti. Olayla ilgili gelişmeler merak konusu.

Kaynak: HABER MERKEZİ