Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Manchester United'ı Old Trafford'un çimlerine 3-2'lik skorla adeta gömdü. Sahada sarı-kırmızılı futbolcular resital sunarken, tribünlerde ise taraftarları kükredi, Galatasaraylı taraftarlar Old Trafford'u Rams Park'a çevirdi. . Deplasman tribününün kapasitesi 2 bin kişilik olmasına rağmen, Old Traffor'da 17 bin Galatasaray taraftarının olduğu ortaya çıktı.

Manchester United taraftarları maçın ardından bütün tribünlerde yer alan Galatasaray taraftarını görüntüleyerek kulübe tepki gösterdi. Bu tepkilerin ardından İngiliz kulübü, bir özür açıklaması yapmak zorunda kaldı.
 


 

KONUYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Guardiola sözleşmesini uzatabilir Guardiola sözleşmesini uzatabilir

Durumun 'kabul edilemez' olduğunu kabul eden Manchester United, konuyla ilgili başlattığı soruşturmaya dair bulguları yayınladı. Kulübün operasyon sorumlusu Collette Roche, güney tribünündeki yüzlerce koltuğun kapılmasından kombine sahiplerinin sorumlu olduğunu belirtti. Roche, sezonluk biletleri satın alan kombine sahiplerinin, biletleri 16 yaşın altındaki Manchester United taraftarları için sattığını zannederken aslında Galatasaray taraftarına sattığını açıkladı.

16 YAŞ ALTI DEĞİL GALATASARAY TARAFTARI ÇIKTI

Roche,"Sistemimiz, bu biletlerin ağırlıklı olarak son sezonlarda diğer maçlara katılmış olan uzun süreli resmi üyelere satıldığını, büyük bir yüzdesinin ise 16 yaşın altındakilere satıldığını ve bu nedenle maç öncesi kontrollerde görünmediğini gösterdi. Aslında maça gelenler yetişkin Galatasaray taraftarlarıydı." dedi.


Roche, "Bu son birkaç on yıldır herhangi bir sorun teşkil etmese de, Türk vatandaşı olmayan ve Galatasaray taraftarı olduğu anlaşılan kişilerin eriştiği bilet hacmi kabul edilemez" dedi.

Manchester United, Galatasaray taraftarının kendi tribünlerine girmesini önlemek için  Türk adresli taraftarlara bilet satılmasının yasaklanması da dahil çeşitli önlemler almıştı.
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY