Fransız polisi, son günlerde ülke genelinde uyuşturucuya karşı büyük bir operasyon başlattı. Düzenlenen çok sayıda baskınla 1.738 kişi tutuklandı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Uyuşturucuyla mücadele operasyonlarına devam edeceğiz. Uyuşturucu kaçakçılığını ortadan kaldırılmak için her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Çocuklarla birlikte olmak isteyen 11 sapık tutuklandı! Çocuklarla birlikte olmak isteyen 11 sapık tutuklandı!

Son 10 gündeki operasyonlarda 2.4 milyon euroluk nakit paraya konuldu. Ekipler ayrıca çoğunluğu kokain ve eroin olmak üzere 150 kilogram uyuşturucu ele geçirdi.

MASUM İNSANLAR ÖLDÜ

Darmanin, yalnızca Paris'te ve başkentin kuzeydoğusundaki Seine-Saint-Denis bölgesinde 300'den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bakan, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik güçleriyle yürütülmemesi gerektiğini, eğitim, bağımlılıkla mücadele ve ebeveyn sorumluluğunun da bunda önemli rol oynadığını belirtti. Uyuşturucu çeteleri özellikle Fransa'nın birçok büyük şehrinin yüksek katlı sitelerinde faaliyet gösteriyor. Oralarda yaşayan vatandaşların hayatını zorlaştırıyor. Çeteler arasında defalarca şiddetli çatışmalar meydana geldi. Çevredeki birçok masum insan da bu sebeple hayatını kaybetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ