217 gündür İsrail Ordusu’nun yoğun saldırısına muhatap olan Filistinliler için fiyat güzel denilebilecek bir haber geldi. İrlanda ulusal yayın kuruluşu RTE News,  Dublin, Madrid, Slovenya ve Malta arasındaki temasların, ülkelerin Filistin devletini ortaklaşa tanıması amacıyla yoğunlaştığını duyurdu.

Bu ülkelerin 10 Mayıs'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılacak ve Filistinlilerin BM'ye tam üye olmaya hak kazanmasına yol açabilecek oylamayı beklediği kaydedildi.

Filistin2...

İrlanda Başbakanı Micheal Martin, İrlanda'nın önümüzdeki haftalarda Filistin devletini tanıma planlarını ilerlettiğini ve cuma günü Filistin'in Birleşmiş Milletler üyeliği lehinde oy kullanacağını dile getirdi.

Martin, İrlandalı yetkililerin bu oylamanın önemli bir farkla geçmesini beklediklerini söyledi.

DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ BEKLEMEDE

Hükümet sözcüsü, Martin ve İspanya Başbakanı Sanchez'in "Filistin Devleti ile İsrail Devleti'nin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayacağı iki devletli bir çözümün bölgede barış ve istikrarı sağlamanın tek yolu olduğunu kabul etmenin önemli bir parçası olduğu konusunda mutabık kaldılar." dedi.

Dublin'deki kaynaklar, Filistin devletinin tanınması için diğer Avrupa ülkeleriyle kesin bir tarih üzerinde mutabık kalınmadığını bildiriyor.

Arabasıyla 5 kişilik aileye defalarca çarptı! Arabasıyla 5 kişilik aileye defalarca çarptı!

Filistin3....=

İspanya, İrlanda, Malta ve Slovenya 22 Mart'ta yaptıkları ortak açıklamada bir Filistin devletini tanımaya yönelik ilk adımları atmayı kabul ettiklerini duyurdu.

İki ülkenin bu çabaları, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de ölü sayısının arttığı bir dönemde, bölgede barış için ateşkes ve kalıcı çözüm çağrılarını güçlendiriyor.

İsrail, dört ülkenin planının Gazze'deki çatışmanın müzakere yoluyla çözülmesi şansını azaltacak bir "terörizm ödülü" olduğunu kaydetti.

1988'den bu yana BM üyesi 193 ülkeden 139'u Filistin devletini tanıdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-EURONEWS