Polisten kaçarken bisiklet sürücüsünü ezdi Polisten kaçarken bisiklet sürücüsünü ezdi

Milyarder olan Elon Musk,Los Angeles'ta düzenlenen Milken Küresel Konferansı'nda "Uykuya dalmak için medeniyetlerin çöküşüyle ilgili podcast'ler dinliyorum" dedi. Musk'a geceleri kendisini neyin uyutmadığı sorulduğunda, "Medeniyet riski taşıyan her şey" yanıtını verdi. Buna düşen doğum oranları ve "Amerika'da ya da başka bir yerde demokrasinin temellerini sarsan her şey" ve "bizi liyakate dayalı bir sistemden uzaklaştıran her şey" de dahil. Güney Afrika doğumlu girişimci, yapay zeka, azalan doğum oranları ya da "tek bir dünya hükümetinin" medeniyetin çöküşüne yol açabileceği teorisini uzun zamandır dile getirdiğini söyledi. Bunun dijital zekanın biyolojik beyinlerin yerini alması olabileceğini söyleyen Musk, medeniyetin ayakta kalabilmesi için insanların önemsiz hale gelmemek adına makinelerle birleşmek zorunda kalacağını da ifade etti.

Elon Musk, Neuralink'in beyin çipinin ilk kez bir insana yerleştirildiğini  duyurdu

2017'de Dubai'de düzenlenen bir zirvede "Zaman içinde biyolojik zeka ile dijital zekanın daha yakın bir şekilde birleştiğini göreceğimizi düşünüyorum. Bu daha çok bant genişliğiyle, beyninizle dijital versiyonunuz arasındaki bağlantının hızıyla, özellikle de çıktılarla ilgili" diye konuşmuştu. Bilgisayarların "saniyede bir trilyon bit" ile iletişim kurabildiğini, insanların ise bir mobil cihazda yazarken saniyede sadece 10 bit civarında iletişim kurabildiğini de belirtti.

BEYİN İMPLANTI ALDI

Musk, teorisini hayata geçirmeye başladı bile. Ocak ayında, ilk insanın Neuralink şirketinden bir beyin implantı aldığını duyurdu. Neuralink'e göre cihaz "bir kişinin sinirsel aktivitesini yorumlamak için tasarlandı, böylece sadece hareket etmeye niyet ederek bir bilgisayarı veya akıllı telefonu çalıştırabilir - kablo veya fiziksel hareket gerekmez". Neuralink, "insan kapasitesinin sınırlarını yeniden tanımlamayı" hedeflediğini söylüyor ve katılımcı adaylarına "sadece sizin için değil, sayısız başkaları için de etkileşim ve bağımsızlığın geleceğini önemli ölçüde şekillendirebileceklerini" savunuyor. Ocak ayında, beyn ve sinir sistemi arasındaki hücresel aktiviteye atıfta bulunarak "İlk sonuçlar umut verici nöron başaklarının tespit edildiğini gösteriyor" değerlendirmesi yapıldı.

Elon Musk Twitter'ın tamamını almayı teklif etti

Musk, ayrıca "dünyadaki en zeki insandan daha zeki" olan "derin yapay zeka" korkusundan da bahsetti ve bunu "tehlikeli" bir durum olarak nitelendirdi. 2017'de "Beyne giden bazı yüksek bant genişlikli arayüzler, insan ve makine zekası arasında bir simbiyoz elde etmeye yardımcı olacak ve belki de kontrol sorununu ve kullanışlılık sorununu çözecek bir şey olacaktır" dedi. xAI girişimini satın alan Musk, Pazartesi günü 2017'deki yorumlarını yineleyerek, yapay zekayı "insanlığa faydalı olacak şekilde" inşa etmemizin "çok önemli" olduğunu savundu. Musk, "YZ'ye yalan söylemesi öğretilmemeli, doğru olmayan şeyler söylemesi öğretilmemeli. Bu şeyler siyaseten yanlış olsa bile, yine de doğru olduğuna inandığı şeyleri söylemelidir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi