Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Örgütlü bir şekilde hareket ettikleri tespit edilen şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik gibi ciddi suçlarla itham ediliyor.

Alkışı hak eden görüntü! Papağan için seferber oldular Alkışı hak eden görüntü! Papağan için seferber oldular

Özel hastanede yenidoğan vurgunu... Aralarında doktorlarında bulunduğu 38 gözaltı - Resim: 2

Yapılan çalışmalarda, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz şekilde bebek hasta sevk ettikleri, SGK Başkanlığı tarafından ödeme yapılan bebek hastalara gereksiz yere uzun süre tedavi gösterilerek maddi menfaat elde edildiği, doktor personelinin kayıtlarda görevli olarak gösterildiği ancak aslında yoğun bakım ünitelerinde bulunmadığı gibi çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Özel hastanede yenidoğan vurgunu... Aralarında doktorlarında bulunduğu 38 gözaltı - Resim: 6

İstanbul ve Tekirdağ'da eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonla, aralarında 14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane görevlisinin de bulunduğu toplam 41 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, dijital materyaller ve yasa dışı ilaçlarla birlikte usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin dokümanlar ele geçirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA