Çoğunlukla endüstriyel olarak üretilen renklendiriciler ve katkı maddelerinden oluşan ultra işlenmiş ticari, paketlenmiş gıdalar, dünya çapında oldukça popüler. Araştırmacılar, ABD merkezli 100.000'den fazla sağlık uzmanının kayıtlarını araştırdı...

Sessizce evlenmişlerdi: Yusuf Yazıcı'dan Melisa Aslı Pamuk'a düğün hediyesi Sessizce evlenmişlerdi: Yusuf Yazıcı'dan Melisa Aslı Pamuk'a düğün hediyesi

İLK BAŞTA SAĞLIKLIYDILAR

Katılımcıların çalışmanın başlangıcında herhangi bir kanser, kardiyovasküler hastalık veya diyabet geçmişi yoktu. Her iki yılda bir anketler aracılığıyla yaşam tarzı alışkanlıkları ve sağlıkları hakkında kendilerinin bildirdiği güncellemeler yapıldı. Özellikle aşırı işlenmiş gıda tüketen insanların, 30 yıllık takipte ölüm riskinde yüzde 4'lük bir artış görüldü. Tatlı ya da tuzlu paketli atıştırmalıklar, çikolata, şekerlemeler, bisküviler, hamur işleri, kekler, işlenmiş et ürünleri, hazır çorbalar ve hazır dondurulmuş yiyecekler, ölüm riskini artırıyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL