Urfa'nın Birecik ilçesindeki Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) binasına dün gece ikinci bir saldırı düzenlendi.

Urfa'da DEM Parti binasına ikinci saldırı

DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına 8 Mayıs'ta gerçekleşen silahlı saldırının ardından, gece saatlerinde binaya ikinci bir saldırı gerçekleştirildi. İlçe binasının camlarına sert bir cisimle vurulması sonucunda maddi hasar meydana geldi.

Erhan Güzel'den halk günü Erhan Güzel'den halk günü

Henüz saldırgan ya da saldırganların kimliği belirlenemedi. İlk saldırının ardından hala gözaltında bulunan bir kişi var. 8 Mayıs günü saat 03.30 sularında gerçekleşen saldırıda, büronun camlarına 14 mermi isabet etmişti. Neyse ki saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Dün gerçekleşen saldırıyla ilgili, seçim sonrasında DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit hala gözaltında tutuluyor.

Ne olmuştu?

31 Mart yerel seçimlerinde Birecik Belediye Eşbaşkanı seçilen Mehmet Begit, kısa bir süre sonra DEM Parti'den istifa etmişti. Begit'in istifasının ardından ilçede DEM Partililerin tepkileri sürerken Begit, belediye meclisinde de protesto edilmişti.

Son olarak DEM Partililer dün belediye önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaparak Begit'i istifaya çağırmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ