Kılıçdaroğlu ortaya çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardı Kılıçdaroğlu ortaya çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar Çilehane Camii'nde kıldıktan sonra basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretine değinen Erdoğan, bu adımın iktidar ve ana muhalefet açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Bu ziyaretin siyasetin ülkede yumuşama dönemine girdiğini gösterdiğini ifade etti ve Özgür Özel'e yapacağı ziyaretin karşılığını vereceğini söyledi. Türk siyasetinin böyle bir adıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Erdoğan, siyasetin yumuşama sürecini başlatmayı hedeflediğini dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, İsrail ve Filistin arasındaki gelişmeleri de değerlendirdi. İsrail'in Filistinlilere yönelik acımasız saldırılarını kabul edilemez olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin bu duruma seyirci kalmayacağını belirtti. Atmaları gereken adımları attıklarını söyledi.

İsrail'in saldırılarına karşı aldıkları tedbirler hakkında da konuşan Erdoğan, özellikle Netenyahu'nun acımasızlığını vurguladı ve Türkiye-İsrail arasında bazı adımların atılabileceğini göstermek için yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade etti. Amerika başta olmak üzere Batı'nın İsrail'e çalıştığını belirterek, Türkiye'nin bu duruma sessiz kalmayacağını dile getirdi. Türkiye'nin İsrail ile olan ticaret hacmini yok farz ederek bu kapıyı kapattığını ve bundan sonrasının hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA