CHP 38. Olağan Kurultayı'nda, 81 il temsilcisi olan bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet'in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. Özgür Özel, CHP'nin yeni Genel Başkanı olarak seçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tura giden seçimin sonuçları açıklanmadan önce kurultay salonunu terk ederek, kurultay sonuçlarını sosyal medya üzerinden değerlendirdi.

Özgür Özel, eczacılıktan Atatürk’ün koltuğuna! Özgür Özel, eczacılıktan Atatürk’ün koltuğuna!

AA-20231104-32648056-32648055-CHPNIN_38_OLAGAN_KURULTAYI

Özel'in genel başkanlığını X hesabından tebrik eden Kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

"Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum."

İşte Kılıçdaroğlu'nun sırtından hançerlendiği anlar! İnanılmaz görüntüler İşte Kılıçdaroğlu'nun sırtından hançerlendiği anlar! İnanılmaz görüntüler

KILIÇDAROĞLU EVİNDE BİLE KAYBETTİ

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" temasıyla Ankara'da 4 Kasım'da başladı. 81 ilin temsilcisi bin 367 kurultay delegesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçmek üzere toplandı. Kurultay sonucunda CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. İkinci turda 812 oy alarak genel başkanlığa seçilen Özel'e karşılık, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Bu sonuçlar açıklanmadan önce Kemal Kılıçdaroğlu kurultay salonunu terk ederek evine gitti.

Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi

SON DAKİKA | İsrail vurdu! AA kameramanı 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybetti! SON DAKİKA | İsrail vurdu! AA kameramanı 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybetti!

kılıçdaroğlu-25

Kılıçdaroğlu, ikinci tur sonuçlanmadan oy kullanarak kurultay salonundan ayrıldı.

Oy verme işlemi 2.30'da sona erdi ve 10 dakika sonra Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin yeni Genel Başkanı'nı açıkladı. Özel, 812 oy alarak genel başkanlığa seçildi.

Seçim sonuçları belli olduktan sonra Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformları aracılığıyla veda mesajını yayımladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ