Organizasyonda 662. Tarihi Edirne Kırkpınar Başpehlivan’ı Yusuf Can Zeybek, ile diğer dualı çayırların marka isimleri başpehlivanlar; Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Taş, İsmail Balaban, Osman Aynur, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara ve Abdullah Güngör gibi değerli isimler ter döktü. Çatalca Belediyespor’un güreş takımı sporcuları da tüm dikkatleri üzerine çekerek büyük alkış aldı.


ŞAMPİYON MUSTAFA TAŞ OLDU
Son finale kalan Başpehlivanlar Mustafa Taş ve İsmail Balaban arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Mustafa Taş, tüm rakiplerini yenerek günün zafer kazanını oldu. Taş zafer turu atarken oldukça duygusal anlar yaşadı ve böylesi kusursuz bir organizasyondan dolayı Başkan Mesut Üner’e teşekkür etti.


GÜREŞ AĞASI DEĞİŞMEDİ
Çok çekişmeli geçen Çatalca Belediyesi Nakkaş’lı Eyüp Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri güreş ağası ihalesi yine Şeref Tatlı tarafından kazanıldı. Tatlı bu büyük gururu seyircilerin alkışları eşliğinde tribünleri selamlayıp yaşadı.


ÇATALCAMIZ BAŞARILARIYLA ADINI DUYURMAYA DEVAM EDECEK
Gazete Yazıyor’a konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner “Bu yıl Çatalca Belediyesi yağlı güreşlerimize Nakkaş’lı Eyüp Başpehlivanımızın ismini verip, organizasyonumuzun merkezine vefamızı konumlandırdık. Ülkemizin dört bir yanından yoğun bir katılım sağlanması bizleri oldukça onurlandırdı. Günü zaferle tamamlayan Mustafa Taş kardeşimi ve dualı çayırımıza terini döken tüm pehlivanlarımızı yürekten tebrik ederim. Ayrıca yeniden güreş ağamız olan Şeref Tatlı’yı kutlar, yağlı güreşlerimize destekleri için çok teşekkür ederim. Daha nice kusursuz organizasyonlarımızı ve tarihe geçen yatırımlarımızı Çatalcamıza kazandırmaya durmaksızın ilk gün ki aşkla devam ederek başarılarımızı duyuracağız” dedi.

SENAY GÜNCAVAR

Editör: Elif Kızılçay