Rekor kıran sıcaklıklar, Mali'nin bazı bölgelerinde buz küplerinin artık ekmek ve sütten daha pahalıya satılmasına sebep oldu. Uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle buzdolapları çalışmıyor.

Sıcaklığın 48 dereceye çıktığı sıcak hava dalgası sırasında yiyecekleri korumak ve serin tutmak için buz küpleri kullanıyor. Bir yere kadar işe yarıyor ama fiyat artışları hayatı daha da zorlaştırıyor. Bazı yerlerde küçük bir çanta buz için yaklaşık 25 TL değerinde rakam ödeniyor. Bu para, Mali için inanılmaz yüksek.

TALEBİ KARŞILAYAMIYORLAR

Her gün yemek pişirmek zorunda olan insanlar için maliyetin boyutları iyice artıyor. Ancak buzdolabındaki yiyecekler elektrik kesintisiyle bozulduğu için buzdan başka çareleri yok. Sorunlar bir yıl önce, Mali'nin devlet enerji şirketinin yüz milyonlarca dolar borç sebebiyle artan talebi karşılayamamasıyla başladı.

Üniversite öğrencisi kampüste öldürüldü Üniversite öğrencisi kampüste öldürüldü

Pek çok Malilinin yedek jeneratörü yok. Yakıtlar da çok pahalı.. Elektrik yok, geceleri vantilatör yok, bu da birçok kişinin dışarıda uyumasına neden oluyor. İnsanların sağlık durumları bu sebeple bozuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ