Tamamen altın kaplamalı bir otelde konaklayarak lüks bir hayat yaşamak artık mümkün. Türünün tek örneği olan kompleks, küvetler, tuvaletler, duvarlar ve hatta birinci sınıf biftekler dahil olmak üzere bir tekne dolusu 24 karat altın hediyeyle birlikte geliyor.

Hanoi, Vietnam'da bulunan Dolce Hanoi Golden Lake oteli, zengin ve parlak altınları sayesinde hem içi hem de dışıyla büyülüyor. Gözden kaçırılması neredeyse imkansız olan otel, hareketli Hanoi'de pitoresk Giang Vo Gölü'ne bakan bir sokak köşesinde yer alıyor.

25 altın kattan oluşan otelin tamamında oldukça tutarlı bir tema olan 400 oda bulunuyor. Üstelik baktığınız her yerde altın. Ancak bu kadar zarafet ve güzellik aceleye getirilemez çünkü otelin inşaatı 11 yıl sürdü.

Çalıştığı pastanenin sahibini vurdu Çalıştığı pastanenin sahibini vurdu

Büyük giriş kapılarından içeriye adım attığınız andan itibaren, döşemeli kulplar ve parıldayan resepsiyondan gelen zenginlik kokusuyla karşılaşıyorsunuz. Bu mega etkileyici kompleksin en nefes kesici noktalarından biri yüzme havuzu.

200 metrekarelik sonsuzluk havuzunda, ayakta durup 24 karatlık altın tuğlaların üzerinde su sıçratırken Hanoi şehir silüetine hayran kalacaksınız.

Yüzmenin ardından, altın tepsilerdeki altın çatal bıçak takımı kullanılarak, altın tabaklarda servis edilen şık büfenin keyfini çıkaracaksınız. Üstelik yiyecekler bile altın.

Altına sarılı Tomahawk bifteği bariz bir şekilde göze çarpıyor. Altın biftekle de sınırlı değil. Yardımsever personel, mümkün olan her yiyeceğinizin üzerine altın pullar serpiyor.

Güneydoğu Asya'nın en lüks oteli olarak adlandırılan Dolce Hanoi Golden Lake, tamamı muhteşem şehir manzarasına sahip çok sayıda gösterişli süite sahip. Fiyatlar ise elbette uçuk… Yine altınla donatılmış en sade odaların gecelik ücreti 250 sterlin (Yaklaşık 11 bin TL). Executive süitler ise 800 sterlin (Yaklaşık 33 bin TL)

Otelin sahibi Nguyen Huu Duong, otelinin "dünyanın en lüks oteli" olmasını istiyor. Otelin resmi web sitesinde şöyle yazıyor: "Misafirlerimizle geçirdiğimiz her anı, onlara ilham verecek olağanüstü bir fırsata dönüştürmeyi hedefliyoruz. Kalışınızı geliştirmek, yaratmak, yenilik yapmak, öğrenmek veya büyümek için neye ihtiyacınız varsa, ilham periniz olalım."

10 / 11

Otel, Amerikan Wyndham Hotels markası tarafından işletiliyor ve Hanoi'deki ilk beş yıldızlı otel.

Kaynak: HABER MERKEZİ