Coşkulu bir kalabalığın önünde sunum yapan Fatma Şahin, 3’üncü döneminde altyapı, içme suyu, ulaşım, çevre, ticaret merkezleri, sosyal, kültürel, tarım, spor ve tesis başlıklarını içeren projeleriyle iddialı olduğunu ortaya koydu. Şahin, “Daha güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceklerini belirterek, bugün bütün şehrin burada olduğunu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler de katılıp birer konuşma yaptı.

“EN UCUZ SU G.ANTEP’TE OLACAK”

İşte Fatma Şahin’in 1 Nisan itibariyle hayata geçirmeye planladığı projelerden bazıları…
2050 yılına kadar kentin su ihtiyacını giderecek en büyük içme suyu barajı Düzbağ’ın yapımının tamamlanmasıyla Gazi şehirlilerin, büyükşehirler arasında en ucuz suya erişecek. 191 metre yüksekliğindeki baraj 1.5 milyar enerji tasarrufu sağlayacak. 

METRO İLE KONFORLU ULAŞIM

15 milyar TL’lik dev yatırım; Gar – Düztepe – Hastane Sürücüsüz Metro Hattı Projesi’nin toplu taşımada güvenlik ve konforu artıracak, yeşil şehrin ulaşım standartlarını koruyacak.

Sahin2 (1)

6 MİLYAR TL’LİK TÜNEL


Dülük Tüneli’yle OSB – kent merkezi hattı yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak. 2 bin 900 metrelik 2 tünelden oluşacak proje 6 Milyar liralık proje doğal ortamı bozmayacak.

Montrö Bildirisi Tartışması! Türker Ertürk ve Özgür Özel arasında gerilim Montrö Bildirisi Tartışması! Türker Ertürk ve Özgür Özel arasında gerilim

126 KİLOMETRELİK ÇEVRE YOLU 


126 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu TEM Otoyolu ve D-400 karayolu bağlantısı ile başlayarak, Güneyşehir ve Oğuzeli’nin kuzeybatı ucunu çevreleyecek 

Ertan3 (1)

Başkan Fatma Şahin, GAZETE YAZIYOR Genel Yayın Yönetmeni Ertan Karakanlı ile Gaziantep’i konuştu.  

HİDROJENLİ OTOBÜS


Bir depo yakıtla 500 kilometre yol kat eden ve yüksek yolcu kapasitesiyle ve konforuyla ön plana çıkan sıfır emisyonlu hidrojenle çalışan otobüsler Türkiye’de ilk kez G.Anteplilere hizmet edecek. 20 Elektrikli otobüs filoya dahil olacak.

DEPREME DiRENÇLİ ŞEHİR

 
Nurdağı’nda 10 bin metrekare alanda hayatını kaybedenleri anmak, nesilleri bilinçlendirecek, deprem anında yapılması gerekenleri anlatacak, eğitim amaçlı ziyaret edebilecek Deprem Anma ve Eğitim Merkezi yapılacak.

Bunun yanı sıra Şahin, yerel yönetimlere örnek niteliği taşıyacak; yeni BÜSEMLER, Huzurlu Yaylası’ndaki yayla turizmi projesi, yeni yaşlı bakım evi, sebze hali, yeşil koridor, yeni müzeler ve Valiliğin kütüphaneye dönüştürülmesi gibi birçok projenin detaylarını da katılımcılarla paylaştı. 

Ertan1 (1)

Gül, GAZETE YAZIYOR Genel Yayın Yönetmeni Ertan Karakanlı ile Gaziantep’i konuştu.  

GÜL’DEN BİRLİKTELİK VURGUSU

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, memleket meselesi olduğunda ayrılıkları bir tarafa bırakıp, birliği ve beraberliği merkeze aldıklarını aktararak, “Gaziantep deyince hepimiz bir oluruz. Bu duyguyu hep beraber yaşayan bir şehiriz. Bu anlamda Gaziantep’in bütün müteşebbislerine, sanayicilerine, iş insanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

Ertan2 (1)

Güler, GAZETE YAZIYOR Genel Yayın Yönetmeni Ertan Karakanlı ile Gaziantep’in projelerini konuştu.

GÜLER: DEĞER ÜRETMEK ZOR İŞTİR 

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Gazianteplilerin bu sıcak coşkulu ve kalpten gelen sevgileri için şükranlarını sunarak, “Değer üretmek çok zor bir iştir. Önce projelendireceksiniz sonra bütçesini hazırlayacaksınız. Yapılan hizmetlerden dolayı Fatma Şahin’e canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: ERTAN KARAKANLI