Richard Gadd'ın tek kişilik oyunundan ve gerçek hayat hikayesinden senaryolaştırdığı ve başrolünü üstlendiği Netflix'in yeni mini dizisi Baby Reindeer 11 Nisan'da izleyiciyle buluşmasının ardından tüm dünyada büyük ilgi gördü. Öyle ki Baby Reindeer korku romanı yazarı Stephen King'in de favorileri arasına girdi ve diziyle ilgili bir makale kaleme aldı. 

Baby Reindeer Netflix Series Review Mod

GERÇEK MARTHA NETFLIX'İ MAHKEMEYE VERECEK

Başarısız komedyen Donny Dunn’ın, kendisini amansızca takip etmeye başlayınca araları bozulan Martha isimli bir kadınla olan tuhaf ilişkisine odalanan ve gerçek hikayeye dayanan dizinin gerçek Martha'sı Fiona Harvey, Piers Morgan’a konuk oldu. Diziyle gündeme gelen Harvey, komedyen Richard Gadd'ı gizlice takip ettiğini reddederek, dizi nedeniyle Netflix'i mahkemeye vereceğini söyledi.

Çantadaki 2 kurşun için 12 yıl yatabilir! Çantadaki 2 kurşun için 12 yıl yatabilir!

84660071 13400057 The Woman 48 Y Xwap.png

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Gadd ile yalnızca üç kez karşılaştığını belirten Harvey, komedyene gönderdiği bazı mesajların içeriği sorulduğunda bunları 'şaka amaçlı' olarak nitelendirdiğini söyledi.  Harvey, komedyene 41 bin e-posta ve çok sayıda tweet gönderdiği iddialarını reddetti ve olayın postayla gönderilen 10 mesaj ve 1 mektuptan ibaret olduğunu iddia etti.

B R 101 Unit 01034 R T.jpg, B R 101 Unit 01034 R T

4 TELEFON KULLANIYOR

Piers Morgan ile yapılan röportajda, 'yoksul' bir şekilde yetiştirilme tarzının ayrıntılarını anlatan Harvey, 4 telefon kullandığını da belirterek "İnsanları ayrı telefonlarda tutmayı seviyorum." dedi.

İnternette 'gerçek hayattaki Martha' olarak birkaç saat içinde 'ortaya çıkması' üzerine, "İnternette hafiyeler beni takip etti, peşime düştü ve ölümle tehdit etti. Yani bu aslında bir seçim değildi. Bu duruma mecbur bırakıldım" diye konuştu: "Sanırım o (Richard Gadd) her zaman bunun ortaya çıkmasını istedi. Ona bir şey gönderdiğimi sanmıyorum. Birkaç e-posta, şakacı şaka olmuş olabilir, ama hepsi bu."

84660073 13400057 The Clip Of Th Qwdl.png

GADD'A MESAJ GÖNDERDİ

Fiona Harvey, eğer programı izliyorsa Richard Gadd'a bir mesajı olup olmadığı sorulduğunda, "Beni yalnız bırak lütfen. Bir hayat bul, düzgün bir iş bul. Yaptığın şeyden dolayı dehşete düştüm." ifadelerini kullandı. 

Richard Gadd'e sesli mesaj gönderdiğini reddeden Harvey, komedyene ve Netflix'e karşı 'kesinlikle' yasal işlem başlatacağını söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 10 At 09 Bzdw.jpg

'NEDEN O ZAMAN POLİSE GİTMEDİ?'

Harvey, dizide Martha karakterinin başına gelenlerin aksine herhangi bir suçla suçlanmadığını veya hapse girmediğini söyledi. Harvey, "Bunu muhtemelen kendisi uydurmuştur diye düşünüyorum. Neden şimdi, neden o zaman polise gitmedi? Sanırım herkes bunu herkese yapıyor ve bu davranışı çirkin buluyorum" dedi. 

Harvey, diziyi izleyip izlemediği sorulduğunda şöyle yanıt verdi: "İzlemedim. Mahkeme sahnesini, hapis cezalarını ve buna benzer şeyleri duydum… Hiçbirini izlemedim. İzlesem sanırım hasta olurum. Hayatımın yeterince büyük bir kısmını ele geçirdi. Bunu oldukça müstehcen, korkunç ve kadın düşmanı buluyorum."

Claimed New Netflix Drama Baby 8 Wmpk.png

'İNSANLAR BANA TELEFON EDİYOR'

Ölüm tehditleri aldığını belirten Harvey, "İnternetteki bazı ölüm tehditleri gerçekten korkunçtu. İnsanlar bana telefon ediyor. Biliyor musun, kesinlikle korkunçtu. Ben böyle bir şeye inanmam ve bu benim drama tarzım değil" diye konuştu. 

Komedyen Richard Gadd'ın aynı adlı otobiyografik tek kişilik gösterinden uyarlanan 'Baby Reindeer' dizisinde Martha karakterini oyuncu Jessica Gunning canlandırıyor.  

Martha Baby Reindeer 1392X884 1 1310X832

Yayınlandığı günden itibaren yalnızca iki haftada 13 milyondan fazla kez seyredilen dizi, Türkiye, Britanya ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkede en çok izlenenler listesinde bir numarada yerini aldı.

Kibnnn

STEPHAN KING BİLE HAYRAN OLDU

Stephen King diziyle ilgili makalesinde 'Baby Reindeer'ın her bir bölümü 30 dakika ve 50 dakikadan daha uzun süre çekilerek adeta şişirilmiş dizilerin aksine kısa ve çevik bıçak darbeleri gibi sahnelere sahip. Richard Gadd'ın gerçek hikayesi şimdiye kadar izlediğim en iyi şeylerden biri. Dizinin hikayesi benim 1987 yılında yazdığım gerilim romanım Sadist'e (Misery) çok benziyor. Tanrıya şükürler olsun ki kitabım bu diziden önce çıktı. Yoksa hikayeyi Richard Gadd'dan çaldığımı düşüneceklerdi.' ifadelerini kullandı. 

Muhabir: DEMET SAROVA