Turizmcilerin fiyat politikası çığırından çıkmışken, utanç verici, skandal bir olay yaşandı. Türk müşteri kendi öz yurdunda ayrımcılığa uğradı. Bir Türk müşteri, Antalya Limak Lara Hotel'e daha ucuz olduğu için İngiliz web sitesi üzerinden rezervasyon yaptı. 

Antalya Limak Lara Hotel'e daha ucuz olduğu için İngiliz web sitesi üzerinden rezervasyon yapan müşteri Türk olduğu farkedilince 120 Euro "milliyet farkı ücreti" tahsil edildi. Otele giden müşterinin Türk olduğu fark edilince ekstra 120 euro ödemesi istendi. Müşteri "milliyet ücreti" adı altında alınan bu paraya itiraz edince otelden kovuldu.

Denizli'de feci ölüm! 8. kattan düştü Denizli'de feci ölüm! 8. kattan düştü

Müşteri başka bir otel bulma imkanı olmadığı için parayı ödemek durumunda kaldı. Fişte “Milliyet farkından dolayı tahsil edilmiştir” ibaresi görüldü.

Bakanlık konuyla ilgili açıklama yaparak olayın soruşturulduğunu belirtti:

OTELDEN AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamada, "Hepimizi üzen, teyit edilmemiş bilgilere dayalı içeriklerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle yanlış anlaşılmalara sebep olan 'milliyet farkı' ifadesi nedeniyle kamuoyundan samimiyetle özür diliyoruz. Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi derinden üzmüştür. Hizmet verdiğimiz alanda eşitlik kavramına aykırı herhangi bir ayrımcı tutum ve davranış söz konusu olamaz." ifadelerine yer verildi.

Habere konu olan "yanıltıcı rezervasyonun" 14 Nisan'da İngiltere üzerinden bir web sitesinden Türkiye'den iki kişi adına yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Misafirlerimiz otele geldiklerinde bir kişinin Romanya vatandaşı olduğu, rezervasyonun Türkiye'den yapılmış gibi gösterildiği, yanlış bilgi beyan edildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine fiyat farkı oluştuğu misafirlerimize aktarılmıştır. Bölgesel ve dönemsel kampanyalar nedeniyle bu tür fiyat farkları oluşabilmektedir. Konu bu nedenle ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın 'milliyet farkı' olarak yansıması olayın kapsamını değiştirmiştir. Yanlış anlaşılan ifade nedeniyle en içten özürlerimizi tekrarlıyor, konuyu kamuoyun takdirine sunuyoruz."


 

Kaynak: HABER MERKEZİ