Ali Koç, Fenerbahçe başkanı olarak göreve geldiği beş yıl boyunca büyük umutlarla başkanlık yapmasına rağmen beklenen başarıları elde edemedi.

Ali Koç'un 5 yıllık başkanlık döneminde Fenerbahçe, ne Süper Lig ne de Türkiye Kupası gibi önemli futbol müsabakalarında şampiyonluk elde edemedi.


Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç'un yönetiminde geçen 5 yıllık süre boyunca, kulüp ne Süper Lig ne de Türkiye Kupası gibi önemli futbol turnuvalarında zafer elde edemedi.

Teknik direktörlere ödenen maaş ve tazminat ücreti toplamda 15 milyon euroyu aştı. Ali Koç döneminde Kadıköy Stadyumu'nda bir zamanlar görülen yenilmezlik serisi sona erdi ve Fenerbahçe'nin evindeki başarılar azaldı.


Ali Koç yönetimi, 5 yıllık süreç boyunca hiçbir zaman Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamadı ve UEFA Avrupa Ligi'nde ise çeyrek finale yalnızca bu sezon ulaşabildi. Ali Koç yönetimi, derbi maçlarda da beklenen başarıyı elde edemedi.

Ali Koç yönetimi, Trabzonspor'u 9 maçta sadece 2 kez, Beşiktaş'ı 10 maçta sadece 1 kez, Galatasaray'ı ise 10 maçta 3 kez yenme başarısı gösterdi. Ali Koç başkanlığındaki dönemde Fenerbahçe, 171 maçta 41 kez mağlup oldu.

Ali Koç başkanlığındaki dönemde Fenerbahçe, 4 farklı rakibin şampiyonluk sevinci yaşamasına tanık oldu. Trabzonspor, 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşırken, Başakşehir ise tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ali Koç döneminde Fenerbahçe, 50'den fazla futbolcu transfer etti ancak Kim Min Jae, Eljif Elmas ve Vedat Muriqi dışındaki diğer oyunculardan beklenen verimi alamadı. Ali Koç yönetimi döneminde Fenerbahçe, 50'den fazla futbolcu transfer etmesine rağmen, Kim Min Jae, Eljif Elmas ve Vedat Muriqi dışındaki diğer oyunculardan istenilen verimi alamadı.

Ali Koç döneminde Kadıköy'de biten seriler : 
✖️ Trabzonspor - 23 yıl
✖️ Galatasaray - 21 yıl
✖️ Gençlerbirliği - 21 yıl
✖️ Göztepe - 21 yıl
✖️ Beşiktaş - 15 yıl
✖️ Sivasspor - 7 yıl