Mayo Clinic tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, masa başı lerde çalışmayan, daha tempolu bir çalışma hayatı olan insanların iş performanslarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Aynı zamanda bu kişilerin bilişsel işlevlerinin çok daha yüksek olduğu belgelendi. Masa başında çalışan kişiler ise uzun süre hareketsiz kaldığı için fiziksel sıkıntılarla birlikte zihinsel sorunlarla da uğraşmak zorunda kalıyor.

MUTLAKA HAREKET EDİN

Emiralem çileğinin kurusu kadın girişimcilere gelir kapısı oldu Emiralem çileğinin kurusu kadın girişimcilere gelir kapısı oldu

Obezite, kardiyovasküler hastalık, tip 2 diyabet ve kas-iskelet sistemi sorunları, sabah 9 akşam 5 mesaisindeki kişilerde son derece fazla... Bu sebeple uzmanlar, masa başı işlerdeki kişilere mutlak suretle hareket etmesini önerdi. Ofis içinde her saat başında kısa yürüyüşler yapılması tavsiye ediliyor. Yakınlarda market veya alışveriş merkezi gibi yerler bulunması halinde ise bir şişe su almak için bile buralara gidilmesi önerildi. İş yerlerine sipariş verilmesi yerine yakınlardaki restoranlara gidilmesi gerektiği kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ