'İnanılmaz derede ender' bir Ford Sierra Cosworth, çok dikkatli ve titiz sahibi tarafından, göz yaşartıcı bir ücret karşılığında satışa sunuldu.

80'lerin klasik motoru yalnızca 9.180 mil yol kat etti ve en nadir Aytaşı Mavisi renginde yapılmış yalnızca 52, RS500'den biri.
İlk kez 1987 yılında, sahibi onu 20 sterlin (Yaklaşık 810 bin TL) satın aldı.

Ford2.

Maksimum hızı 153mph'dir ancak emekli mühendis onu neredeyse hiç yollara çıkarmadı ve şimdi sağlık durumunun kötü olması nedeniyle onu satmaya karar verdi.

Peterborough'daki KGF Classic Cars'ta göz kamaştıran 350.000 sterlinesatılıyor ve şimdiye kadar satılan en pahalı ikinci Cosworth olacak. Zira dünya rekoru geçen yıl müzayedede 596.250 sterline (Yaklaşık 25 milyon TL)satıldığında kırılmıştı.

Ford3.

6 aylık oğluna kurşun yağdırdı! 6 aylık oğluna kurşun yağdırdı!

KGF genel müdürü Karl Fasulo, “Çoğu Cosworth'un aksine bu tamamen fabrika standardı olarak kalıyor. Bugün fabrikadan çıktığı günle aynı. Şimdiye kadar sadece bir sahibi oldu, tamamıyla orijinal ve belgelenmiş bir geçmişi var. İnanılmaz derecede nadir bir model. Birçoğu değiştirildi ve çok sayıda sahibinden geçti ve çoğu zaman bozulmamış ve yeni görünmeleri için iyileştirildi. Geçtiğimiz yıl, bir  Ford Sierra Cosworth RS500 açık artırmada  yaklaşık 600.000 sterlin karşılığında satıldı; tüm tahminleri altüst etti ve bu süreçte yeni bir dünya rekoru kırdı" dedi. 
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ