ABD'li hayranları Taylor Swift'i daha ucuz olduğu için Avrupa'da izliyor! ABD'li hayranları Taylor Swift'i daha ucuz olduğu için Avrupa'da izliyor!

Arjantinli hakim Carolina Caceres, manastırda tutulan 20 rahibenin, ülkenin muhafazakar bölgesindeki yüksek rütbeli din adamlarının elinde yirmi yılı aşkın süredir tacize uğradığına karar verdi.

Suçlanan başpiskopos ve kilise yetkililerinin, cinsiyet ayrımcılığı konusunda psikolojik tedavi ve eğitim almalarına hükmedildi. Papa Francis'in anavatanındaki karar, Katolik Kilisesi'ndeki rahipler ve piskoposlar tarafından rahibelere yönelik uzun süredir devam eden kötü muameleye dikkat çekti.

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEDİ

Hakim Carolina Caceres, "Rahibelerin 20 yıldan fazla bir süredir dini, fiziksel, psikolojik ve ekonomik olarak cinsiyete dayalı şiddet eylemlerine maruz kaldıkları sonucuna varıyorum ve bunu onaylıyorum" dedi.

Sanık olan 4 din adamı, suçlamaları reddetti. Başpiskoposun avukatı Eduardo Romani, kararı temelsiz bulduğunu belirterek temyize gideceğini açıkladı. Yine de başpiskoposun, tedavi ve ayrımcılık karşıtı eğitim alma emrine uyacağını söyledi. Rahibelerin avukatı, davacıların içinde bulunduğu kötü durumun ve cinsiyet ayrımcılığı gibi daha derin bir sorunun tanınması nedeniyle, kararı Arjantin'de "benzeri görülmemiş" şeklinde tanımladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ