Geride bıraktığımız hafta, ManpowerGroup çok önemli bir rapor yayınlandı.

Şirketlerin ‘Yetenek Açığı’nın yer aldığı raporda, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 71’inin yetenek açığı yaşadığı, 40 ülke içerisinde 29. sırada yer aldığımız belirtildi. Rapora göre, dünya genelinde her 4 işverenden 3’ü yetenekli iş gücü bulmakta zorlanıyor.

Araştırmaya göre, Türkiye’de işverenlerin en çok aradığı meslekler “imalat ve üretim”, “satış ve pazarlama”, “operasyon ve lojistik”, “BT imalat ve üretim” ile “yönetim ve ofis desteği” oldu.

Türkiye’de öne çıkan en iyi 5 kişisel yetenek ise “muhakeme ve sorun çözme”, “yaratıcılık ve girişimcilik”, “liderlik ve sosyal etki”, “iş birliği ve ekip çalışması” ile “sorumluluk alma” olarak sıralandı.

Yetenek yerine, yetkinlik kazanma kavramını kullanmak belki daha doğru… Çünkü yetenek, daha çok öğrenmeden kişinin kendi başarma gücü olarak da tanımlanıyor. 

Dolayısıyla ‘muhakeme ve sorun çözme’ gibi yukarıda sayılan ‘yeteneklerin’ hepsi, öğrenilerek elde edilebilen yetkinlikler…

Yetkinlik de maalesef okullarda öğrenilmiyor. Artık neredeyse gençlerin hepsi üniversite mezunu ve İngilizce biliyor. İşe alımlarda da fark yaratmak öne çıkıyor.
İşte tam bu noktada Türkiye’de ihtiyacı karşılayacak bir yetkinlik okulu var! ‘Yetkin Gençler’ burada yetişiyor. Prof. Dr. Erhan Erkut’un liderliğinde, MEF Üniversitesi ve Mehmet Zorlu Vakfı destekleriyle 2015 yılında kurulmuş bir farkındalık eğitimi programı olan ‘Yetkin Gençler’ programı, “Dünyayı değiştirme hayali ve isteği olan gençlere bu yolda ihtiyaçları olacak yetkinlikleri kazandırmaya” çalışıyor.

Yetkin Gençler programı kendisini şöyle anlatıyor: Gerçekleştirdiğimiz ilham verici eğitimlerin yanı sıra eğitim dışındaki vakitlerde uygulamalarla öğrenme sürecini destekleyip pekiştiriyoruz. Ayrıca eğitim boyunca destekçilerimizin katkısı ile öğrencilerimiz Linkedln Learning gibi çeşitli ek eğitici kaynaklardan faydalanabiliyor. Haftalık bültenlerimiz, sosyal medya kanallarımız ve çeşitli departmanlarımızla öğrencilerimize kapsayıcı bir deneyim yaşatıyoruz. Eğitim sonunda gerekli yeterliliği sağlayan ve YetGen kültürüne sahip öğrencilerimiz sertifika almaya hak kazanıyorlar.

Programda; kariyer planlama, sunum teknikleri ve takım çalışması, sunumlar ve yazılı içerik hazırlama, algoritmik düşünmeye giriş, exel, teknoloji okuryazarlığı, 21. Yüzyıl okuryazarlıkları, öz gelişim ve aktif vatandaşlık, iş dünyasına geçiş, sürdürülebilirlik ve sosyal inovasyon ve girişimcilik eğitimi veriliyor.
Gençlere, ülkenin çok değerli hocalarından Prof. Dr. Erhan Erkut’u mutlaka takip etmelerini, eğer ileride rakiplerine fark yaratmak istiyorlarsa mutlaka ‘Yetkin Gençler’ programına dahil olmalarını ısrarla öneririm…