Hükümlülere Bayram tatili Hükümlülere Bayram tatili

Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutlak zaferiyle sonuçlanan 31 Mart seçimlerinin ardından oluşan siyasi tablo, yeni yapılanmaları da beraberinde getiriyor. 
Bunların başında gelen ise, bütçesi belediyelerden kesilen paylardan oluşan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) yönetimindeki yenilenme olacak. CHP'nin ezici yerel seçim başarısından sonra, halen AK Parti'nin elinde olan Türkiye Belediyeler Birliği yönetimi de CHP'ye geçecek.

T B B2....


Halen Balıkesir eski Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı TBB Başkanlığı için CHP'den iki aday öne çıkıyor; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş...

MANSUR YAVAŞ OLACAK GİBİ


Kulislere göre İmamoğlu da, Yavaş da başkanlık için istekli. Ancak iki aday arasında TBB Başkanlığı için herhangi bir çekişme yaşanmayacağı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı koltuğuna Mansur Yavaş'ın oturacağı konuşuluyor.

T B B3...


Son dakikada herhangi bir sürpriz olmazsa, CHP yönetiminin hiçbir şekilde dahil olmak imtemediği bu seçimde, İmamoğlu TBB başkanlığı koltuğunu "yaş farkına hürmeten" Yavaş'a bırakacak. 

Muhabir: SERKAN BAYAR