Başkan Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt'ta görev süresi boyunca öncelikli olarak üzerine yoğunlaştığı konular arasında kentin temizlik sorununu çözmek olduğunu ifade etti.

Göreve başladığı ilk günlerde temizlik işleri konusunda firmalarla ve ilgili birimlerle görüşerek temizlik sürecini hızlandırdığını ve belli bir noktaya gelindiğini, ancak yeterli olmadığını dile getirdi. Halkın sağlığını öncelikli hedef olarak belirlediğini ve bu konuda titiz çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

YARIM KALAN PROJELER TAMAMLANACAK

Hükümlülere Bayram tatili Hükümlülere Bayram tatili

Özer, kentte yarım kalan projelerin en kısa sürede tamamlanması için talimat verdiğini belirterek, özellikle sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini ve aşevi projesinin hayata geçirilerek halka sıcak yemek hizmeti sunulacağını ifade etti. Ayrıca kent lokantası benzeri çalışmaları devreye sokarak Esenyurt halkına hizmet sunmayı planladıklarını açıkladı. Özer, yoksul insanlara yönelik sosyal hizmet projeleri üzerinde de durduğunu ve sosyal dayanışmayı artırarak, Esenyurt halkının ihtiyaçlarına cevap verecek bir yönetim anlayışını benimseyeceğini söyledi.

KENTİN KAYNAKLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Belediyenin imkanlarını etkin bir şekilde kullanarak kentin sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediklerini açıklayan Özer, iş insanlarıyla işbirliği içinde kreş ve diğer ihtiyaçlar için destek aldıklarını söyledi. Bu işbirlikleri sayesinde kentin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Bağımlılıkla mücadeleye de önem verdiklerini belirten Özer, uyuşturucuyla ilgili rehabilitasyon çalışmaları başlatacaklarını, emniyet müdürlüğü ve kaymakamlık ile birlikte farkındalık yaratacak faaliyetler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

İBB İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

İBB ile ortak çalışmalar yürüterek Esenyurt halkının hak ettiği değeri alabilmesi için çalışacaklarını ifade eden Özer, özellikle parklar, yeşil alanlar ve metro hattı projeleri üzerinde yoğunlaşacaklarını kaydetti. İlk 100 gün içerisinde Esenyurt'un acil sorunlarını çözmek için yoğun bir tempoda çalışacağını ve bu süreci verimli bir şekilde tamamlamayı hedeflediğini söyledi.

KİMSE ÇALIŞMADAN TEK KURUŞ ALAMAZ

Son olarak Özer ‘bankamatik memurları’ olduğunu söyleyerek, “Bundan sonra kimse çalışmadan Esenyurt Belediyesi’nden tek kuruş para alamayacak, hatta aldığı paranın hakkını vermeyenlerle aynı yolda yürümeyeceğiz” diyerek önemli bir değişimin sinyalini verdi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR