Husiler, ABD'nin ardından Yunan gemisini de vurdu Husiler, ABD'nin ardından Yunan gemisini de vurdu

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 29'a yükseldi. Eyaletin sivil savunma teşkilatına göre; toplamda 60 kişi ise kayıp... Teşkilat, önceki raporunda 13 kişinin öldüğünü ve 21 kişinin kayıp olduğunu belirtmişti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, yerel yetkililerle görüşmek ve dayanışmasını ifade etmek için perşembe günü eyalete gitmişti. Silva, X'te "Hükümetimiz, yağmurlardan etkilenen insanların ihtiyaçlarını karşılamak için her şeyi yapacaktır" diye yazdı.

EN KÖTÜ İKLİM FELAKETİ

Eyalet genelinde elektrik ve su kesintileri olduğu bildirildi. Nehirlerin ve derelerin su seviyelerinin keskin bir şekilde artması nedeniyle çok sayıda su basması, toprak kayması ve köprü çökmesi olayı yaşandı.

Sivil savunma teşkilatına göre; 10.000'den fazla kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Vali Eduardo Leite, yaptığı açıklamada, "Mevcut olay, eyaletimizin şimdiye kadar karşılaştığı en kötü iklim felaketi. Eyalet olarak çok zorlu günlerden geçiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ