Hants köyündeki yaklaşık 17 milyon değerindeki bungalovunda yatalak yaşayan Jason Holton’un 55 yaşındaki annesi Leisa,  altı itfaiyecinin Holton’u taşıdığı özel ambulansla nakledildiği Royal Surrey İlçe Hastanesinde oğlunun başucunda günlerce nöbet tuttuğunu söyledi.

Holton'un gençliğinde babasının ölümüne üzülürken aşırı yemeye başladığı ve kahvaltıda döner kebap da dahil olmak üzere günde 10.000 kalori tüketmeye devam ettiği bildirildi.

Polonya, Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğini artırmak istiyor Polonya, Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğini artırmak istiyor

İngiltere'nin en ağır adamı Jason Holton, 34. doğum gününe bir hafta kala organ yetmezliğinden hayatını kaybetti

HAYATIMIN EN YIKICI DÖNEMİYDİ

2020 yılında yere yığılmış ve 30'dan fazla itfaiyeciden oluşan bir ekip tarafından üçüncü kattaki bir apartman dairesinden vinçle hava yoluyla taşınmak zorunda kalmıştı. "Bu hayatımın en yıkıcı dönemiydi" şeklinde duygularını ifade etmişti.

İki yıl sonra Holton bir dizi mini felç geçirdi ve doktorlar kan pıhtısından şüphelenmişti. Hayatının ilerleyen dönemlerinde Holton hareketsiz, yatağa bağlıydı ve nefes almada zorluk çekiyordu.

BENİM İÇİN ZAMAN BİTTİ

Geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda şöyle demişti: "Genel olarak benim için zamanın bittiğine inanıyorum. Artık 34 yaşına geliyorum. Bir şeyler denemem gerektiğini biliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Jason'ın annesi Leisa, Royal Surrey County Hastanesi'nde başucunda nöbet tuttu

Anne Leisa şunları söyledi: “Muhtemelen yaklaşık sekiz can aldı ve doktorların onu tekrar kurtarabileceklerini düşündüm ama ne yazık ki bu mümkün olmadı. Böbrek diyalizine ve serum tedavisine tabi tutuldu ancak böbrekleri çalışmıyordu. Doktor, Jason'a organlarının iflas etmesi nedeniyle bir hafta içinde öleceğini söyledi. Jason çok geçmeden yokuş aşağı gitmeye başladı.” dedi.

Adli tıp raporunda Jason Holton’un 34. doğum gününe bir hafta organ yetmezliği ve obeziteden öldüğü belirtildi.

Muhabir: Hande Durmaz